2019. február 20., szerda

Harmati Gyöngyi: Vegán rakott savanyú káposzta...


saját fotóm (H.Gy.)

Kedvenc télen készült egytálételem receptjét szeretném megosztani.
Bizonyosan sokan szeretik és készítik is, de mostanában egy egyszerűbb,
könnyebben emészthető változatát készítem...

Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 csésze bulgur (tört búza)
- 1 cs. gabonakolbász (30 dkg.)
- 2 kis doboz szójajoghurt
- só
- 2-3 ek. olívaolaj

Elkészítése:
A bulgurt átöblítem forró vízzel, majd forrásban lévő sós vízbe teszem, 1 csésze bulgur,
2,5 csésze víz arányban. Fedő alatt 15-20 perc alatt puhára fő. Közben a savanyú káposztát
átöblítem és a gabonakolbászt felszeletelem.  A tepsi alját leheletvékonyan ki kenem olajjal
és elkezdem lerétegezni a hozzávalókat. Alulra savanyú káposzta rá a bulgur, majd a
gabonakolbász következik, meglocsolom a szójajoghurttal és újabb rétegezés következik.
A tetejét beborítom savanyú káposztával és meglocsolom 1 nagyon kevéske olívaolajjal, hogy
ne száradjon ki sütés közben. Bő fél óra alatt megsül és máris lehet fogyasztani. A múlt héten
is készítettem, ezen a héten is, melyről fotókat is készítettem és egész biztosan a jövő héten is
kerül majd az asztalunkra ebből a finomságból..

JÓ ÉTVÁGYAT!

Harmati Gyöngyi
          S.D.G.
sütés után....
sütés előtt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése